Artık neredeyse güvenlik sistemleri bulunmayan site, alışveriş merkezi, işyeri ve konut kalmadı gibi… Önce güvenlik diyenler, birçok farklı markada ve altyapı sisteminde güvenlik sistemlerine geçiyor. En çok tercih edilen güvenlik sistemi ise kamera sistemleri oluyor. Sürekli kayıt yapan, yaşanan en ufak bir olayda başvurulan ve karanlıkta hiçbir nokta bırakmayan güvenlik kamera sistemlerinde altyapı en önemli noktadır ve kesinlikle altyapısı iyi olmayan sistemler kurulmamalıdır.

Güvenlik sistemlerinde hep göz önünde bulunan kısımlar görülür ve bu alanlarla ilgilenilir. Güvenlik kameralarının özellikleri, çekim güçleri, görüntü kaliteleri vs. gibi birçok farklı özelliğe bakılırken altyapı sistemi es geçiliyor. Altyapı sistemlerini yapıların temelleri gibi düşünebiliriz. Eğer ki temel yani altyapı sağlam olmazsa, üzerine kurulacak yapı da hiçbir şekilde sağlam, uzun süreli kullanımlı ve dayanıklı olmayacaktır.

Güvenlik Kamera Sistemlerinde Fiber Altyapı Dönemi

Son zamanda güvenlik kameraları için de fiber altyapı sistemine geçildi ve her açıdan son derece sağlam bir altyapı kurulmuş oldu. Bu sayede mesafe sorunları ortadan kalkıyor ve bant genişliği, kablo kullanımı gibi aktarım sorunları yaşanmıyor. Kesintisiz iletişimi sağlayabilmek adına Ring bir altyapı kullanan fiber altyapı, daha her bölgeye ulaşmadı. Ancak şimdiden yapılan altyapı sistemlerinin fiber altyapıya uygun şekilde yapılması ileride son derece avantaj sağlayacaktır.

Güvenlik kameralarının altyapı sistemleri kesinlikle uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Kameraların ne şekilde konumlanacaklarından merkez noktasının seçimlerine, kablo miktarına ve diğer tüm detaylara dikkat edilmelidir. Kamera direklerinin konumlanması, direk dolaplarının içerisindeki sistemde dönüştürücüler ve aktif switch bulunması profesyonellik ve titizlik isteyen bir çalışmadır.

Güvenliğiniz her şeyden önemlidir. Bunun için güvenlik sistemleri kurulumlarından önce işin uzmanına danışmanız ve gerekli bilgileri aldıktan sonra kamera altyapı sistemlerini uygulatmanız daha doğru olacaktır.