Kamera Sistemleri
Kamera Sistemleri
EN UYGUN FİYATLAR
PAKET SİSTEMLER
Alkatek Güvenlik Sistemleri
Alkatek Güvenlik Sistemleri
Uzman Kadro & Kaliteli Hizmet
Huzurlu bir yaşamın temellerini atıyoruz...
ZAMANINDA İŞ
ZAMANINDA İŞ
ZAMANINDA TESLİMAT
ZAMANINDA SERVİS
Bina İşyeri ya da Eviniz İçin;
Bina İşyeri ya da Eviniz İçin;
Alarm - Kamera - PDKS ve Aradığınız Bütün Güvenlik Sistemleri

Alkatek Güvenlik ve Kamera Sistemleri

ile kaliteli hizmetlerin farkını keşfedin. "Yaratıcılık, lider olma ve takip eden olmak arasındaki farkta gizlidir."

Güvenlik Sistemleri alanında faaliyet gösteren firmamız güvenlik sistemleri denince akla gelen Kamera Sistemleri, Hırsız Alarm Sistemleri, Yangın İhbar Sistemleri, Bariyer Sistemleri, Turnike Sistemleri, İnterkom (Görüntülü Diafon), Acsess Kontrol Sistemleri, Bekçi Tur Sistemleri, Network Sistemleri gibi aslında zayıf akım sistemler diye nitelendirdiğimiz elektronik alanında ürün satış, montaj ve toptan satış olarak 3 ana bölümde siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir.

Her bir iş alanında ise kendi gurubunda da farklı dallara ayrılan sektörümüzün teknik bir donanım ve bilgi gerektirdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Firmamız 15 yıllık tecrübesi ve kuvvetli referansları ile siz değerli müşterilerimize destek vermektedir. Öncelikle keşif, proje, fiyatlandırma, montaj ve sonrası teknik destek ile işini zamanında yaparak beğeni ve ihtiyaçlarınızı karşılama arzusundadır. Tüm ihtiyaçlarınızı anlatarak ve bilgilerimizi paylaşarak müşteri ile ortak noktada buluşup en uygun kalite fiyat politikasını ortaya koymaktayız. Kamera Sistemleri, Alarm Sistemleri ve Güvenlik Kamerası ihtiyaçlarınızı en uygun fiyatlarla karşılıyoruz. Firmamızı ziyaretiniz için teşekkür eder, sizleri de ailemize katmak isteriz.

ALKATEK Güvenlik Sistemleri Ailesi



Haber programlarında, internette veya tüm adli işlemlerde güvenlik kameralarına başvurulduğu ve olayın aydınlatılması için birincil öneme sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Güvenlik kamera sistemleri kendimizi ve sevdiklerimizi güvende tutmanın en iyi yoludur. Koruma ve caydırma özellikleri sunan güvenlik kamera sistemleri birçok bakımdan birbirinden ayrılmaktadır. Fiyatları, yeterlilik düzeyleri ve kullanım koşulları açısından birbirinden farklılık gösteren kamera sistemleri mevcuttur.

  • İp Kamera Sistemleri
  • Analoh HD Kamera Sistemleri (AHD Kamera Sistemleri)
  • Analog Kamera Sistemleri

Bu kamera sistemleri alt yapıları ve görüntü kaliteleri ile alakalı olup kayıt cihazları içinde bulunan 7/24 güvenlik harddisklerinin kayıt yaptığı süreyi de doğrudan ilgilendirir. Bu güvenlik kamerası bölümlerinde ise iç ve dış mekan güvenlik kamerası çeşitleri vardır. Bunlar ise;

  • Ir kamera (Dış Mekan Kameralar)
  • Dome kamera (İç Mekan kameralar)
  • Speed Dome Kamera (Mobese türü)
  • Gizli Kamera
  • Panaromik Kamera
  • Box Kamera

Bu çeşit güvenlik kamerası modelleri ip kamera, AHD kamera ve analog kameralarda mevcuttur.

Güvenlik Kamerası Seçimleri Nasıl Yapılır?

Bir insanın; aynı anda, farklı yerlerde olması düşünülemez. Koruma altına alınmak istenen bölgeleri bir veya birden fazla güvenlik gerektiği gibi koruyamaz. Yeterli olamaz. Bu yüzden de güvenlik kameraları olmazsa olmaz özellikler gösterir. Güvenlik kameraları basit olarak; bir kamera, monitör, kayıt cihazı ve bu cihazları birbirine bağlayan kablo sistemlerinden oluşur.

Her bölgenin ve ortamın kendine özgü güvenlik kamerası ihtiyacı olacaktır. Öncelikle alanın belirlenmesi ve buna uygun kamera sistemlerinin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Kullanım amacına, sunduğu teknolojiye ve fiyatına göre birçok farklı kamera seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kamera sistemleri kullandıkları teknolojiye göre iki farklı sisteme ayrılır. Bunlar;

  • Analog Kameralar
  • IP Kameralar

Sağladığı işlevlere ve donanımlara göre güvenlik kameraları farklılık göstereceği gibi boyutlarına, tasarımlarına ve türlerine göre de farklılık gösteriyor. Piyasada en çok tercih edilen ve en çok randıman alınan türlerine göre güvenlik kameraları ise şu şekillerde sıralanıyor.

  • Kutu Kameralar
  • Bullet Kameralar
  • Dome Kameralar
  • PTZ kameralar

Bu kameraların dayanıklılıkları iç mekanlar ve dış mekanlarda kullanımı, fiyatları ve kapasiteleri farklılık göstermekle birlikte güvenlik kamerası sistemleri içerisinde en çok tercih edilen türleri oluşturmaktadır. 



Yapıların korunmasında ve herhangi istenmeyen bir durumda caydırıcılık oluşturmada son derece etkili olan alarm sistemleri iki farklı özellikle karşımıza çıkıyor.

  • Kablolu Alarm Sistemleri
  • Kablosuz Alarm Sistemleri

Her iki alarm sistemi de aynı işlevselliği ve koruma özelliklerini sağlar. Aralarında pek bir fark yoktur. Sadece bağlantı yapıları farklıdır.

Alarm Sistemlerinin İşleyişi Nasıldır?

Alarm sistemleri son dönemlerde evlerde ve iş yerlerinde daha sık uygulanır olmuştur. Sadece hırsızlık olaylarına karşı kaliteli bir çözüm sunması ile değil, birçok özelliği bulunan alarm sistemleri özellikle; yangın, su baskını, gaz kaçağı gibi kazalarda, sağlık problemlerinde veya panik olmaya yol açacak bir olay yaşandığında haber alma merkezlerine ve gerekli noktalara bilgi sağlıyor. Bu da kişilerin olağanüstü şekilde korunmasında ve güvenli ortamların oluşmasında son derece önemli oluyor.

Alarm sistemleri çok hassas algılama düzeylerine sahiptir. Örneğin yangın alarmları, yangını daha çıktığı anda fark eder ve önlem alınması için en yakın itfaiye birliğine haber verir. Alarm sisteminin olmadığı bir noktada ise yangın başlar, görünür olur ve bir kişi tarafından fark edildikten sonra itfaiyeye haber verilir. Bu bekleyiş sırasında ise can ve mal kayıplarının yaşanması muhtemel olur. Buna bir de itfaiyeye haber verilmesi sırasındaki panik, telaş eklenip, yanlış adres tarifleri yapılırsa işin boyutları korkutucu noktalara erişebilir.

Her Yapıya Farklı Çözümler Sunuyor

Alarm sistemleri nokta atışı konum tarifleriyle ve en hızlı sürede ikaz vermesiyle her yapının kurtarıcısı oluyor. İş yerlerinden depolara, evlerden fabrikalara kadar birçok farklı yapıda bulunması zorunlu olan alarm sistemleri herhangi bir olay anında 180 desibelin üzerinde ses çıkartır ve etrafa gözleri rahatsız edecek oranda ışık yayar. Özellikle hırsızlık olaylarında etkisi kanıtlanmış ve caydırıcılık başarısı kazanmıştır.

Alarm sistemleri diğer olaylarda ve kazalarda ise en doğru seçenek oluyor. Atölyeler, imalathaneler, fabrikalar ve içerisinde yanıcı, patlayıcı olan tüm noktalar alarm sistemlerini kullanmalıdır. Büyük hasarlı kazalar meydana geleceğinden sigorta şirketleri bu tür yapılar için zaten alarm sistemlerini zorunlu kılıyor.

Can ve mal güvenliği için gerekli olan alarm sistemleri birçok özel durumda fayda sağlıyor ve kullanıcısı için hayati önem taşıyor. 



Yangın hiç kimsenin karşılaşmak istemediği ve sonuçları çok ağır olan bir faciadır. Genellikle insanların ihmalleri ve hataları nedeniyle çıkan yangınlar geçmiş yıllarda ve günümüzde birçok can almıştır. Yangınlara erken müdahale edilmesi durumunda can ve mal kaybının en aza indirilmesi hatta çok küçük hasarlarla atlatılması mümkündür. Gelişen teknoloji sayesinde itfaiye, acil servis ve AFAD gibi kurumlara çok hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Eğer yangına karşı önlem almak ve korunmak istiyorsanız yangın ihbar sistemleri bu konuda en etkili yöntemlerden birisidir.

Yangın Alarm Sistemi Nedir ve Nasıl Çalışır?

Bu sistemlerin iki temel özelliği vardır. Bunlar yangını algılama ve ihbar etme olarak önemli iki fonksiyondur. Yangın ihbar sistemlerini oluşturan bileşenler ise şöyledir;

  • Kontrol paneli
  • Duman dedektörü
  • Isı dedektörü
  • İhbar butonu
  • Alarm sireni

Bu temel parçalar dışında fonksiyonel bazı parçalar da eklenebilir. Sistemin çalışması ise dedektörler ve butonlardan gelen sinyalleri algılayıp ihbar sistemini devreye sokar. Algılama bakımından iki farklı sistem mevcuttur. Bunlar analog ve konvansiyonel sistemlerdir.

1.Analog Sistem

Analog sistemlerde loop (döngü) hatlarına algılama bileşenleri bağlanır, (dedektörler ve ihbar butonları) kontrol paneli üzerinden her bir ayrı özellikteki algılama bileşeni için ayrı ayrı sinyal alınabilir ve bu yangın sırasında çok odalı tesislerde yangının hızlı bir şekilde tespit edilip binadaki insanların ve eşyaların sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlar. Bu sistemlerin en önemli özelliği ayrı türlerdeki vakaları tespit edip direk konum bildirmesidir.

2.Konvansiyonel Sistem

Sistem üzerinde bulunan algılama paneli sayısı kadar (ürüne göre panel sayısı değişkenlik gösterebilir) bölgeler oluşturulur ve her bölge içerisinde algılama bileşenleri barındırır. Yangın durumunda Kontrol paneline ise sadece bölgeden sinyal gelir hangi algılama elemanından geldiği görülmez. Bu durumda konvansiyonel sistemlerin çok katlı binalarda kullanılması veya az sayıda algılama elemanı kullanılacak alanlarda kullanılması makul sayılabilir. Örnek vermek gerekirse; altı katlı bir apartmanda her kat için birer bölge oluşturulması yangının hangi katta olduğunu tespit etmek yeterli olacağından doğru bir uygulama sayılabilir.



Günümüzde resmi kurumlar, avmler, stadyumlar ve hatta özel mülkiyetler dahil olmak üzere bir çok alanda çeşitli güvenlik önlemleri almak zorunlu hale gelmiştir. Bu önlemlerin başında gelen faktör ise kesinlikle Turnike sistemleridir.

Turnike sistemleri korunması ön görülen alanın ilk girişinde bulunduğu için yani güvenlik önlemlerinin başlangıç noktası olduğu için önem arz eden bir faktördür. Çünkü korunaksız bir alana giriş sağlandıktan sonra içerideki güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığı günümüzde ve geçmişte defalarca ispatlanmıştır. Bu nedenle turnike sistemlerine sahip olmak çok önemlidir.

Turnike Sistemlerinin Çeşitleri

Turnike sistemlerinin icadı uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. Her icat gibi turnikelerde zamanla değişim ve gelişim göstermiştir. Çeşitlerinden kısaca bahsetmek gerekirse temelde aynı işlevi gören üç farklı tür olarak öne çıkmaktadır. Bunlar;

  • Bel Turnikeler
  • Boy Turnikeler
  • Özel Turnikeler

Bel turnikeler insan boyundan kısa olan genellikle doksan ile yüz santimetre arasında değişen ölçülerde hızlı geçiş sağlayan turnikelerdir, zafiyet durumunda aşılması mümkündür. Boy turnikeler ise korunan mekânın giriş alanının tamamını kapatan ve turnikeden geçiş dışında bir giriş imkânı bulunmayan bir sistemdir. Yüksek güvenlik gerektiren binalarda tercih edilebilir. Özel turnikeler ise işlev olarak diğer iki turnikeyle aynı olan fakat tasarım olarak daha estetik olan turnikelerdir.

Turnike Sistemlerine Entegre Edilebilen Özellikler

Hemen hemen her ürün teknolojiye uyumlu hale gelmiştir, bundan nasibini alan ürünlerden birisi de Turnike sistemleridir. Entegre edilebilen birçok özellik sayesinde iş yerlerinde personellerin hangi saatte işe giriş ve çıkış yaptığını takip edebilir, sadece belirli kişilerin girebildiği alanlara yüz tanıma ve parmak izi okuma özelliği sayesinde güvenliği üst düzeye çıkarabilir ve kartlı geçiş sistemleri sayesinde sadece kart bulunan kişilerin giriş yapabilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yazılım desteğiyle farklı sistemler entegre edilebilir.

Fiyatlar ve Montaj Süreci

Turnike sistemleri üretimi yapan firmalar müşterilerinin taleplerine göre sizden randevu alarak turnike kurulacak alanı ve uygun turnikeyi belirlemenize yardımcı olarak avantajlı bir hizmet sunmaktadır. Fiyatlar ise yine bu süreç içerisinde birkaç alternatif sunularak belirlenmektedir. Satış anlaşması yapıldıktan kısa bir süre sonra ise teknik ekipler belirtilen tarihte gelip genellikle birkaç saat içerisinde montajı tamamlamaktadır.



Ev ve bina güvenliği konusundaki gelişmeler yıllar geçtikçe ilerleme kaydetmiştir ve diafonlar yerini yavaş yavaş interkom sistemlerine bırakmaya başlamıştır. Diafonlardan farklı olarak bağlantı şekli ve sunduğu diğer ek özelliklerle ön plana çıkan interkom sistemleri kaliteli bir güvenlik çözümü olarak iç mekân güvenliği ve iletişimi konusunda göze çarpmaktadır.

Diafondan Farkı Nedir?

Diafon sistemleri daha ilkel bir bağlantı şekline sahip olmasıyla beraber kısıtlı özelliklere sahip cihazlar olarak bir takım güvenlik zafiyetlerine sebep olabiliyordu. Örneklendirmek gerekirse günümüzde hala sıkça yaşanan hırsızlık vakalarında dairelerin zilini çalan kişilerle diafon üzerinden iletişim kurarak konuşuluyor ve bu kişiler postacı, sucu veya herhangi bir daireye misafir olarak geldiğini söyleyerek kişileri rahatça yanıltarak binalara giriş sağlayabiliyor. İnterkom sistemlerinde hem daireler kendi aralarında iletişim kurabiliyor hem de zili çalan kişilerle görüntülü iletişim kurabiliyor. Bu sayede yanılma payı minumum seviyeye iniyor.

Sisteme entegre edilebilen hırsız alarmı sayesinde yetkili mercilere ulaşmanız da gayet hızlı olarak sağlanmaktadır. İnterkom sistemleri nedir sorusuna ise yetkililer sistemin avantajlarını sıralayarak cevap vermektedir.

Diğer Özellikleri

Binanızda eğer bir güvenlik kamera sistemi bulunuyorsa interkom sistemi sayesinde güvenlik kameralarına bağlanıp binanızın bahçesinde oynayan çocuğunuzu izleyebilirsiniz, garajda duran arabanızı kontrol edebilir hatta bir komşunuzla görüntülü görüşme dahi gerçekleştirebilirsiniz. Daha teknolojik interkom sistemlerinde zili çalınan daire kapıyı açtığında asansörün zemin kata yönlendirilmesi dahi mümkündür. Aynı zamanda bir çalar saat görevi de görebilir, belirlediğiniz saatte kapı zilinden farklı tonlarda alarm planlamak mümkündür.

Doğru Ürün Seçimi

Her yeni teknoloji ve cihazın çıktığı günlerde birçok farklı marka ve firma öne çıkar, bu durumda bazı tatsız deneyimler yaşamamak için kendisini ispatlamış kaliteli ve fiyat orantısı makul sayılan firmaları tercih etmelisiniz. Ayrıca klasik bir yöntem olarak interkom sistemleri kullanan tanıdıklarınızdan bilgi almak da sizler açısından faydalı olacaktır.